Heetwaterbad voor het op temperatuur ( 80 °C) brengen van gerechten of sausen om schiften en aanbranden tegen te gaan. De pot met de bereiding wordt in een grotere pot met warm water gedompeld. Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
Heetwaterbad voor het op temperatuur ( 80 °C) brengen van gerechten of sausen om schiften en aanbranden tegen te gaan. De pot met de bereiding wordt in een grotere pot met warm water gedompeld. Gevonden op http://www.kooknieuws.nl/vaktermen/
pan of bak met heet of kokend water waarin een bakje of pannetje wordt gezet met een product dat niet direct verhit mag worden Gevonden op https://anw.ivdnt.org/article/bain-marie
[Let op: Spelling en uitleg uit 1890] (Frans), vat met heet water, waarin men een ander vat ter verwarming en uitdamping plaatst: heetwaterbad. De Latijn term balneum Mariae is al zeer oud, de oorsprong onzeker. Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/beer004woor01_01/beer004woor01_01_0006.php
[Let op: Spelling en uitleg uit 1890] (Frans), vat met heet water, waarin men een ander vat ter verwarming en uitdamping plaatst: heetwaterbad. De Latijn term balneum Mariae is al zeer oud, de oorsprong onzeker. Gevonden op https://www.dbnl.org/tekst/beer004woor01_01/beer004woor01_01_0006.php
heet waterbad waarin bepaalde bereidingen en sausen op temperatuur worden gehouden (sommige bereidingen kunnen in een bain-marie worden gedaan, b.v. sabayon kloppen). Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384
heet waterbad waarin bepaalde bereidingen en sausen op temperatuur worden gehouden (sommige bereidingen kunnen in een bain-marie worden gedaan, b.v. sabayon kloppen). Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10384
Heetwaterbad voor het op temperatuur brengen (80 °C) van gerechten of sausen om schiften en aanbranden te voorkomen. De pot met de bereiding wordt in een grotere pot met warm water gedompeld.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914
Heetwaterbad voor het op temperatuur brengen (80 °C) van gerechten of sausen om schiften en aanbranden te voorkomen. De pot met de bereiding wordt in een grotere pot met warm water gedompeld.
Gevonden op https://www.encyclo.nl/lokaal/10914